Chantal Blaak soleert naar zege in Nieuwsblad

Zaterdag 02 maart 2019

Women - CChantal Blaak heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor elite-vrouwen gewonnen. De Nederlands kampioene van Boels-Dolmans reed net na de Muur van Geraardsbergen weg van haar concurrentes en soleerde vervolgens naar de overwinning. De Italiaanse Marta Bastianelli (Team Virtu Cycling) won de sprint van het peloton door Jip van den Bos (Boels-Dolmans) achter zich te laten.

De Zwitserse Nicole Hanselmann (Bigla) was vooraf aan de neutralisatie (de mannenwedstrijd die achterliep op het schema dreigde het pad van de vrouwen te doorkruisen) in het eerste uur de eerste vluchtster. De wielerklassieker (UCI 1.1) over 123 kilometer van Gent naar Ninove ontbrandde met nog 40 kilometer voor de wielen toen Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) doortrok en Chantal Blaak, met onder andere wereldkampioene Anna van der Breggen, wederom Annemiek van Vleuten, Floortje Mackaij (Team Sunweb) en Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) bij het opgaan van de Muur van Geraardsbergen er nog een schepje bovenop deed.

Blaak sloeg tussen De Muur en de Bosberg andermaal toe. De wereldkampioene van 2017 sloeg een gat en liet zich ondanks aandringen van een achtervolgende groep met Marta Bastianelli, de Poolse Katarzyna Niewiadoma (Canyon/Isram Racing), Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman (CCC-Liv), Floortje Mackaij en Ellen van Dijk, niet meer achterhalen.

"Solo aankomen is de mooiste manier om te winnen’, glunderde de inwoonster van Bergschenhoek. ‘Ik had niet verwacht dat ik vooruit zou blijven. Anna en ik zijn door Jip (van den Bos, DR) goed aan de voet van De Muur afgezet waardoor we met een groepje van acht loskwamen van de rest. Toen ik zag dat ik een gaatje had geslagen, moest ik wel doorrijden, was er geen weg meer terug."

Tekst: Dan Rolandus; Foto's: © Sportfoto

 

Foto's: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl