Wereldtop vrouwen opnieuw present in Drenthe

Donderdag 07 maart 2019

Women - De beste ploegen van de wereld komen opnieuw naar de Ronde van Drenthe dit jaar. Allereerst uit eigen land de topploegen Boels-Dolmans, Sunweb en CCC-Liv, de steeds professioneler ogende Parkhotel Valkenburg-formatie van de Coevordense Esra Tromp en de bescheiden nieuwkomer Biehler Pro Cycling.

De meeste tegenstand wordt verwacht van Alé Cipollini, Canyon-Sram, Mitchelton-Scott, WNT-Rotor en de nieuwe topformatie Trek-Segafredo. Hier rijdt onder andere Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk voor.

Een nationale ploeg van Nederland en de formaties van Bigla, Bizkaia Durango, FDJ, HealthMate, Hitec-BIrk, Lotto-Soudal, Movistar, Team Tibco, Team Virtu en Valcar-Cylance maken het deelnemersveld compleet. Er mogen geen clubteams deelnemen aan de Women’s WorldTour.

Boels-Dolmans was afgelopen jaren dominant

De afgelopen vijf jaar won vier keer een renster van Boels-Dolmans, de nummer 1-vrouwenformatie van Nederland, de Ronde van Drenthe. Lizzie Deignan-Armitstead lukte dat in 2014, Chantal Blaak in 2016, Amalie Dideriksen (in haar regenboogtrui) in 2017 en vorig jaar was Amy Pieters winnares van dienst voor de ploeg van Danny Stam. De renster die in 2015 de zegereeks van de ploeg doorbrak was Jolien D’hoore. En laat de Belgische nu net deze winter voor de Nederlandse ploeg getekend hebben voor dit jaar. Daarmee is de formatie gesponsord door de Limburgse bedrijven Boels Rental en Dolmans Landscaping opnieuw één van de grote favorieten om de nieuwe winnares te leveren.

Nationale ploeg met jong talent

Ook dit jaar is de Nederlandse afvaardiging in de enige eendaagse Nederlandse Women’s WorldTour-wedstrijd extra groot door de aanwezigheid van een nationale ploeg, die wordt afgevaardigd door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Bondscoach Loes Gunnewijk heeft besloten vooral jonge talenten een kans te geven om deze aansprekende koers te rijden. Rensters die net een jaar of al twee seizoenen geleden zijn doorgestroomd vanaf de junioren- naar de elite-vrouwen. Het gaat om Eva Bijwaard, Maaike Boogaard, Cathalijne Hoolwerf, Amber van der Hulst en Eva Jonkers. Mountainbikester Anne Tauber is de vreemde eend in de bijt, maar zij krijgt vanuit de wielrenunie de kans om aan haar inhoud te werken met het oog op het komende mountainbike-seizoen.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl