Van Vleuten wint Strade Bianche (+fotorepo)

Zaterdag 09 maart 2019

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Strade Bianche gewonnen. De wereldkampioene tijdrijden reed op de laatste onverharde strook weg uit een elite-kopgroep en soleerde naar de winst in Siena.

In volle finale reed eerst een groep van elf weg met Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Janneke Ensing, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Asleigh Moolman, Kasia Niewiadoma, Cecil Ludwig Uttrup, Annika Langvad, Ruth Winder en Marta Bastianellli.

Op een gravelstrook op twaalf kilometer van het einde reden Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Kasia Niewiadoma. Van Vleuten begon aan het einde van een strook aan een solo, waar de andere twee terug vielen in de groep met andere favorieten.

Met haar zege volgt Van Vleuten Anna van der Breggen op en wordt ze de eerste leidster in de UCI Women's WorldTour 2019. De renster van Mitchelton-Scott heeft echter nu een hoogtestage op het programma staan en zal onder meer de Ronde van Drenthe overslaan.

Het was voor Van Vleuten de eerste zege in de Strade Bianche. Bovendien ook haar eerste overwinning na haar gebroken knie op het WK in Innsbruck. "Ik dacht dat deze wedstrijd wat vroeg kwam, omdat ik nog maar tien weken in training ben. Maar ik heb hard gewerkt om hier in orde te zijn, deze wedstrijd stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik heb gewacht op een goed moment om aan te vallen."

Annika Langvad werd namens Boels-Dolmans tweede, Kasia Niewiadoma werd derde. Marianne Vos, Janneke Ensing, Anna van der Breggen en Chantal Blaak bezetten de posities zeven tot en met tien.

Foto: © Sportfoto-Oscar de Waele


 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl