Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teams staan te dringen voor Healthy Ageing Tour

Maandag 11 maart 2019

Women - De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen en junior-vrouwen mag zich ook dit jaar in een grote belangstelling verheugen.

Bij de elite-vrouwen staan met Boels-Dolmans (met wereldkampioene Anna van der Breggen), Trek-Segafredo (oud-winnares Ellen van Dijk), Canyon-Sram en WNT-Rotor vier absolute topteams aan de start. In totaal zijn acht UCI-vrouwenteams en vijf nationale ploegen voorzien in een veld van maar liefst 24 ploegen. Bij de junior-vrouwen is het absolute maximum bereikt met 37 ploegen. Deze teams zijn kleiner dan de vrouwenteams. Het doet de organisatie van de UCI-etappekoersen goed dat ploegen in de rij staan om deel te mogen nemen aan deze editie.

Naast Boels-Dolmans, Trek-Segafredo, WNT-Rotor en Canyon-Sram zijn ook de UCI-teams Team Virtu Cycling, Parkhotel Valkenburg, Hitec-Birk en Biehler Pro Cycling present in de wedstrijd voor elite-vrouwen. De nationale ploegen van Nederland, België, Noorwegen, Duitsland en Groot-Brittannië zorgen voor een nog steviger buitenlands aandeel. Maar ook de clubploegen zijn goed vertegenwoordigd met Restore, Jan van Arckel, NWV Groningen-Uplus, Team Drenthe, SWABO, Rogelli-Cyproc-APB, Team Loving Potatoes, Merida-Adelaar, Liv AWOL, Equano-Wase en WV Westland Wil vooruit. Koersdirecteur Thijs Rondhuis merkt dat de wedstrijd nadrukkelijk  in een behoefte voorziet. “Een etappekoers in deze fase van het seizoen wordt gewaardeerd door de rensters die nog extra kilometers willen maken richting de Ardennenklassiekers of met het oog op andere doelen in de nabije toekomst. Met ritten tegen de klok en korte, maar selectieve etappes voorzien we in deze behoefte. En bovendien hebben we qua dag- en eindwinnaressen ondertussen een erelijst waar rensters graag tussen willen komen staan" zegt hij verwijzend naar successen van onder andere Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Kirsten Wild, Lisa Brennauer en Amy Pieters.

Bij de junior-vrouwen moest koersdirecteur Eyelien Bekkering-De Ruiter nadrukkelijk op de rem gaan staan. "De animo vanuit binnen- en buitenland was zo groot, dat we helaas de afgelopen weken vaak nee hebben kunnen verkopen. Het deelnemersveld van 2019 is het absolute maximum aan meerijdende junior-vrouwen, we moeten immers ook de veiligheid in het oog houden. We mogen onszelf de sterkst bezette wedstrijd voor junior-vrouwen in de wereld noemen." Maar liefst vijftien nationale ploegen geven acte de presence in Noord-Nederland. Het zijn de selecties van Denemarken, Frankrijk, Litouwen, Noorwegen, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Zweden, Duitsland, België, Slowakije, Oezbekistan, Polen, Frank en nog een ander team van British Cycling. Zij nemen het op tegen Nederlandse club- en districtsploegen en vele buitenlandse clubteams. Het gaat om Van Assche-Van den Hauwe, Doltcini-Van Eyck, LIv-Awol, Caf Turnkey, Team Mangertseder, Avia-Multum, Racescene Female Development Academy, Cyclingteam Glabbeek, Team Thüringen, Storey Racing Team, Cannibal Team Lithuania, WV Schijndel, Wielerzone/Willebrord WV, Restore, Team APB, Team Drenthe, SWABO, Team Noord-Holland, District Zuid-West Nederland, District Oost en Westland Wil Vooruit.

Beide wedstrijden kennen hun finale op zondag veertien april. De elite-vrouwen beginnen op woensdag 10 april, de junior-vrouwen op vrijdag 12 april.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl