Kijk ook eens op

Volg onsGroenewegen imponeert met tweede ritzege

Maandag 11 maart 2019

Elite men - Dylan Groenewegen heeft na de eerste ook de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen.

Niet door een massasprint te winnen, maar zich de snelste te tonen van een uitgedunde kopgroep nadat het peloton in vele waaiers uiteen viel.

Groenewegen bleef uiteindelijk alleen over van zijn team en draaide mee in de eerste groep met ook Gilbert, Kwiatkowski, Bernal en Leon Sanchez.

Uiteraard verstevigde de Amsterdammer zijn leidende positie in het klassement.Groenewegen was na afloop trots op zichzelf en op zijn ploeg. “Vandaag was een heel zware etappe door de waaiers. Het was continu vechten voor je posities en op je limiet koersen. Dat was niet gemakkelijk. De ploeg heeft mij in een ideale positie naar de laatste bocht gebracht. Ik ben trots op mijn prestatie en vooral trots op hoe we als ploeg gereden hebben”, aldus de laureaat.

“Ik had het soms niet gemakkelijk, maar mijn ploeggenoten hebben dat perfect opgelost", vervolgt de klassementsleider. “Op het laatst bleven we met zeven koplopers over. Het was een kwestie van wachten en niet te vroeg aangaan. Toen Trentin aanging, ben ik meegegaan en kon ik het afmaken. Twee etappes, twee overwinningen: ik ben heel erg blij. Morgen is er nog een vlakke etappe en dan gaan we het weer proberen. Het zal door de wind wederom een zware dag worden, maar we gaan er weer vol voor.”

Foto: © ASO/Alex BroadwayEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl