Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma tweede in ploegentijdrit Tirreno

Woensdag 13 maart 2019

Elite men - De openingsploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico is gewonnen door  Michtelton-Scott. Tweede werd Jumbo-Visma.

De Nederlandse WorldTour-ploeg hield Sunweb - met Dumoulin en Oomen - vijftien seconden achter zich. Maar Mitchelton dook onder de tijd van de mannen van Addy Engels en Jan Boven. De Australische ploeg bleek zeven seconden sneller in Lido di Camaiore.

Jumbo-Visma heeft drie landgenoten aan het vertrek. Jos van Emden zat lang als mogelijk leider op de hotseat, ook Koen Bouwman en Robert Gesink waren tot het einde van de partij. Kopman is Primoz Roglic.

"Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”, aldus Jos van Emden, die vorige maand met Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit won in de UAE Tour. “Zeker als je lange tijd de snelste tijd hebt en de laatste ploeg dan sneller is. Die spanning was intens. Het neemt niet weg dat we toch een goede ploegentijdrit gereden hebben. Wij waren heel snel en hadden ook goede hoop. Helaas was er een ploeg sneller. Het geeft ook aan dat we dit jaar goed bezig zijn en dat we flinke stappen vooruit gezet hebben in deze discipline. Daar plukken we nu de vruchten van. Nu is het even balen en dan de knop omzetten, want we zijn hier gekomen om met Roglic een goed klassement te rijden. We hebben op de meeste concurrenten tijd gewonnen. In dat opzicht was het een prima dag.” 

 

 

Foto: © La Presse/d'Alberto/Ferrari Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl