Kijk ook eens op

Volg onsZLM Tour start in Yerseke

Donderdag 14 maart 2019

Elite men - De ZLM Tour - de doorstart van de Ster ZLM Toer - start dit jaar in het Zeeuwse Yerseke. Daar werd vandaag de presentatie gehouden van dit evenement.

Het parcours van de vijfdaagse etappekoers loopt vrijwel geheel door de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel is aangesteld als koersdirecteur van de ZLM Tour.

‘Na een jaar afwezigheid willen wij de ZLM Tour in de komende jaren samen met Libéma Profcycling verder professionaliseren en naar een hoger niveau tillen’, zegt Hubèr Rentmeester van ZLM Verzekeringen. ‘Wij zijn er bovendien trots op dat de wedstrijd opnieuw van start gaat met een proloog in de provincie Zeeland en dat ook de eerste etappe grotendeels door Zeeland loopt.’

Etappeschema

Cees Priem van Libéma Profcycling geeft aan dat in de afgelopen maanden achter de schermen keihard is gewerkt om het etappeschema rond te krijgen. ‘Omdat in enkele gemeenten nog wat formaliteiten afgerond moeten worden, maken wij op dit moment nog niet alle start- en finishplaatsen officieel bekend. We willen als organisatie niet voor de muziek uitlopen. Maar op hoofdlijnen is het parcours bekend.’

Het etappeschema ziet er als volgt uit:

19 juni Proloog in Yerseke

20 juni Bredene - finish in Zeeuwse gemeente

21 juni Etten-Leur – Buchten

22 juni Buchten – Landgraaf

23 juni Start en finish in Brabantse gemeente

Worldtour ploegen

Inmiddels hebben de Worldtour ploegen Team Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin (Marcel Kittel) hun deelname aan de ZLM Tour al bevestigd. Met een aantal andere Worldtour ploegen worden nog gesprekken gevoerd. Ook procontinental-teams Roompot-Charles (Lars Boom, Pieter Weening, Nick van der Lijke), Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles hebben hun komst toegezegd, evenals de continental teams Alecto Cyclingteam, Vlasman Cyclingteam en Monkey Town.

Jean-Paul van Poppel is de nieuwe koersdirecteur van de ronde.

Foto: © John KuijstersEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl