Ronde van Drenthe voor Bastianelli

Zondag 17 maart 2019

Women - De Ronde van Drenthe voor vrouwen is gewonnen door Marta Bastianelli. De Europees kampioene versloeg Nederlands kampioene Chantal Blaak in de sprint.

De twee reden in de finale naar Ellen van Dijk toe, waarna ze met drie gingen sprinten in Hoogeveen.

"Ik wist dat iedereen een jasje had uitgedaan" zei Van Dijk. "Dus ik besloot het te proberen. Het wedstrijdverloop speelde mij in de kaart, het was zwaar, het was een afvalkoers en dan weet ik dat ik een kans heb. Ik heb ook niet meer omgekeken, ik hoorde van ploegleidster Ina-Yoko Teutenberg dat de kloof nooit heel groot was, maar ik ben blijven proberen. Het was in mijn voordeel geweest als de twee achter me wat minder waren overeengekomen, maar dat had ik niet in de hand. Uiteindelijk was de derde plek het hoogst haalbare. Ik ben tevreden met mijn vorm, ik sla de Binda over en ben klaar voor de Vlaamse wedstrijden die volgen."

Blaak reed het gat naar Van Dijk dicht met Bastianelli in haar wiel. "Ze zei dat ze niet meer kon en blij zou zijn met het podium. Ik had ook niet veel keus, als ik niets had gedaan, had Ellen gewonnen. Na een lange koers hoopte ik Marta toch te kunnen verslaan in de sprint, maar dat lukte net niet. Ik denk niet dat ik iets fout heb gedaan. Het is jammer dat ik het niet kon afmaken, maar de vorm is nog altijd heel goed. Die lijn hoop ik eigenlijk het gehele voorjaar nog door te trekken."

Bastianelli maakte na afloop haar excuses aan Blaak, maar de Europees kampioene was wel de grote winnares van de koers. Ook werd ze de nieuwe leidster in de UCI Women's WorldTour.

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl