Kijk ook eens op

Volg onsLigthart wint Ronde van Drenthe

Zondag 17 maart 2019

Elite men - Pim Ligthart heeft de Ronde van Drenthe gewonnen door in een sprint met twee te winnen van Robbert de Greef.

De twee Nederlanders reden weg uit een kopgroep van twaalf renners en bleven uit de greep van de achtervolgers. 

"Er was net een aanval geweest toen we van de laatste keien kwamen" zei Ligthart na afloop. "Ik kreeg Robbert mee en samen besloten we ervoor te gaan. We zijn trainingsmaten en eigenlijk was het perfect dat we elkaar hier troffen. Natuurlijk wist Robbert dat ik snel zou zijn, maar als we teruggehaald werden, dan stond hij misschien niet eens op het podium."

Ligthart schatte de zege op waarde. "Ja ik ben hier heel blij mee. Winnen doe je altijd graag, maar zeker in een 1HC-wedstrijd en zeker in een wedstrijd van het kaliber van de Ronde van Drenthe." 

De Noord-Hollander is bij Direct Energie aangetrokken om Niki Terpstra te helpen. "In de voorjaarsklassieker zal ik Niki bijstaan. Maar natuurlijk is het ook lekker om zelf te winnen. De vorm is goed, dat is duidelijk. Voor mij was dit wedstrijdverloop ook ideaal. Een slijtageslag was het en als je dan in de finale merkt dat je nog goed genoeg bent om een verschil te maken, dat geeft dat vertrouwen."

De Italiaan Nicola Bagioli eindigde als derde. 

Foto: © Rudie OttensEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl