Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin neemt Bos opnieuw mee naar Vuelta

Dinsdag 20 augustus 2013

Elite men - Theo Bos start zaterdag opnieuw in de Vuelta. De sprinter die al één keer eerder mee deed aan de Ronde van Spanje, vormt samen met Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Stef Clement het Nedelandse kwartet dat rijdt namens Belkin.

Voor Bos wordt de Vuelta zijn derde deelname aan een grote ronde. De eerdere twee deelnames (één keer de Vuelta en één keer de Giro), verliepen niet zoals gewenst. Bos wordt in de sprints bijgestaan door Robert Wagner, David Tanner en Graeme Brown. De ploeg wordt gecompleteerd met Juan Manuel Garate en Luis Leon Sanchez.  

Vijf kansen voor Bos

De formatie jaagt op meerdere vlakken succes na, zo erkent ploegleider Erik Dekker: “Met Theo hopen we op een dagzege. Hij heeft maximaal vijf kansen, want zoveel vlakke ritten zijn er niet. Anderzijds wordt het voor hem belangrijk om te zien in hoeverre hij in staat is de bergen over te komen en of hij een grote ronde uit kan rijden.Met Laurens en Bauke hopen we zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. Het wordt voor hen een uitdaging om na de Tour opnieuw mentaal en fysiek diep te gaan. Ze zullen vanaf het begin goed moeten zijn, want na de ploegentijdrit van de eerste dag wachten er meteen een paar aankomsten bergop." 

Foto: Sportfoto



Tags: Theo Bos

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl