Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook de Dorpenomloop voert mannenpeloton door Drenthe

Dinsdag 19 maart 2019

Elite men - De deelnemers aan de Ronde van Drenthe hebben hun fietsen nog maar nauwelijks schoon of de volgende wedstrijd door dé fietsprovincie van Nederland staat op de rol: De Dorpenomloop van Drenthe, een wedstrijd voor elite-mannen met start en finish in Assen.

De organisatie wist voor komende zaterdag  bijna alle Nederlandse continentale teams te strikken voor de voorjaarswedstrijd die enkele weken vroeger plaats vindt in vergelijking met vorig jaar.  

De Vlasman-formatie - vorig jaar winnaar met Dion Beukeboom - krijgt concurrentie van Alecto, Metec-TKH, BEAT Cycling Club en MonkeyTown-A Block. Ook de clubteams Dutch Food Valley Cycling Team, NWVG, De Jonge Renner, Kannibaal, IJsselstreek, WRV Peddelaars, Sensa-Kanjers voor Kanjers, SmartDry-Eemland, WV Cycling Sneek, AW-SWABO, HSK Trias Mooi Jong, OWC/Zwaluwen, De Volharding, VolkerWessels Merckx, WASP en West-Frisia zijn van de partij. De buitenlandse inbreng komt van een wielerclub uit het Deense Arhus.

Hoewel de weersvoorspelling een heel ander beeld geeft in vergelijking met afgelopen weekeinde, verwacht de organisatie toch een zware wedstrijd. "In de eerste plaats natuurlijk door de keien waar de renners overheen moeten. Maar het zijn niet alleen de keienstroken die voor verschil gaan zorgen. De smalle wegen, het draaien en keren en natuurlijk de wind zorgen ervoor dat alleen de sterkste renners overblijven." Om 12 uur start de wedstrijd op wielerbaan Stadsbroek in Assen, waar na 173 kilometer wedstrijd ook de finish ligt. Onderweg krijgen de renners keistroken bij Odoorn, Exloo en Borger voorgeschoteld.

Foto: © Rudie Ottens Dion Beukeboom won de Dorpenomloop van 2018

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl