Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema en Ten Dam kijken uit naar Vuelta

Dinsdag 20 augustus 2013

Elite men - Na hun succesvolle Tour de France kijken kopmannen Bauke Mollema en Laurens ten Dam uit naar hun tweede grote ronde van het seizoen. Ze zijn erop gebrand om opnieuw goed voor de dag te komen, maar wachten wel met spanning af hoe ze deze nieuwe inspanning zullen verteren.

Mollema heeft zich goed voorbereid op de Vuelta. “De afgelopen week ben ik al in Spanje geweest om bergop te trainen en te wennen aan de hitte. Ik voel me goed, maar weet niet hoe het zal zijn om na de Tour ook in de Vuelta weer voor het klassement te rijden. Ik kijk er naar uit om samen met Laurens weer het kopmanschap te dragen. Ik ben in Spanje al eens vierde geworden en Lau werd vorig jaar achtste dus de Vuelta ligt ons allebei wel.”

Geen vlekkeloze aanloop

Ten Dam kende een niet bepaald vlekkeloze aanloop richting de Ronde van Spanje. In de Tour des Fjords kende hij naar eigen zeggen een slechte generale. “Ik ging de eerste dag onderuit en kon in de ploegentijdrit niet helemaal volgen. Het is even afwachten hoe ik er voor sta, maar ik heb er zin in. We zullen snel genoeg weten waar we staan met al die aankomsten bergop in de eerste dagen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl