Kijk ook eens op

Volg onsVermeltfoort wint Dorpenomloop Drenthe (+video)

Zaterdag 23 maart 2019

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft de Dorpenomloop van Drenthe gewonnen. De renner van Alecto toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf in Assen.

Piotr Havik (BEAT eindigde als tweede). Dion Beukeboom werd derde.

Vermeltfoort (Alecto), Havik (BEAT), Adriaan Janssen (MonkeyTown) en Hartthijs de Vries (Vlasman) kleurden de finale door vanuit een kopgroep van 25 renners de aanval te kiezen. Nadat Havik en Janssen om beurten probeerden Vermeltfoort met een solo te verschalken, kwam Beukeboom aansluiten. "Ik had net de punch niet om direct weer aan te vallen. We waren op dat moment met twee van de ploeg, maar veel tijd meer voor een plan was er niet. Hartthijs gaf aan dat hij niet goed was en toen werd het natuurlijk lastig tegen een snelle man als Vermeltfoort."

Ook Piotr Havik lukte het niet het scenario van de sprint te voorkomen. "We probeerden wel weg te komen, maar Coen wist alles te pareren. Dan probeer je in de sprint nog voor de winst te gaan, maar hij was gewoonweg te snel. Het was mooi om finale te kunnen rijden hier, maar ik had liever gewonnen natuurlijk."

Vermeltfoort won eerder de Ster van Zwolle en de Ronde van Groningen. "Of ik dit niveau ontgroeid ben? Dat is niet aan mij om te zeggen. Ik heb het erg naar mijn zin bij Alecto en vind het prettig om voor de winst te kunnen koersen. Als ploeg hebben we sterk gereden. Het waaide niet hard, maar de koers was selectief genoeg om met een kleine groep aan de finale te beginnen. Het was de goede groep omdat vier continentale teams meezaten. Maar ik was niet helemaal zeker op het laatst. Ik ben blij dat ik het bijeen kon houden in de finale, want je weet dat ze gaan aanvallen."

Vermeltfoort lijkt een maatje te groot voor zijn continentale opponenten. Toch vindt hij een terugkeer naar de profs niet waarschijnlijk. "Ik zeg nooit nooit, maar op dit moment is er geen aanbieding en zit ik gewoon heel erg op mijn plek bij mijn ploeg."

Dorpenomloop door Drenthe

1. Coen Vermeltfoort (Alecto), 2. Piotr Havik (BEAT), 3. Dion Beukeboom (Vlasman), 4. Hartthijs de Vries (Vlasman), 5. Adriaan Janssen (MonkeyTown), 6. David Dekker (Metec-TKH), 7. Adne Koster (Alecto), 8. Martijn Budding (BEAT), 9. Marco Doets (Alecto), 10. Rick Pluimers (Monkey Town)

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl