Marianne Vos wint Trofeo Binda

Zondag 24 maart 2019

Women - De Trofeo Binda is gewonnen door Marianne Vos. De renster van CCC-Liv won de sprint van een kopgroep, die net uit de greep van het peloton wist te blijven.

Het was voor Vos de vierde zege in de Trofeo Alfredo Binda, eerder won zij in 2009, 2010 en 2012.

De finale werd ingeluid met een aanval van Demi Vollering (Parkhotel Valkenburg), maar zij werd net voor de slotklim de Orino terug gehaald door een eerste groep met Marianne Vos, Ashleigh Moolman (CCC-Liv), Kasia Niewiadoma (Canyon-Sram), Cecilie Utrup Ludwig (Bigla), Soraya Paladin (Ale Cipollini), Erica Magnalidi (WNT) en Anastisia Chursina (BTC).

Onder impuls van Floortje Mackaij kwam een tweede groep terug, maar haar Sunweb-ploeggenote Coryn Rivera kon niet meer voor de zege sprinten. Achter Vos reden Amanda Spratt (tweede) en Cecilie Uttrup Ludwig (derde).

Marianne Vos was blij met haar overwinning: "Het was lang geleden dat ik hier won, ik ben hier dan ook heel blij mee. Er werd veel aangevallen in de laatste twee ronden, de ploeg heeft hard gewerkt om mij in deze positie te krijgen. Ashleigh Moolman heeft het zelf geprobeerd om de finale hard te maken. We kwamen toen met acht rensters vooruit. Op het laatst heeft ze gereden om vooruit te blijven, ik ben blij dat ik het kunnen afmaken. Ik kom hier graag in deze wedstrijd."

"Dit is een prachtige overwinning voor de hele ploeg”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens van CCC-Liv. “De teamtactiek is vandaag tot in de puntjes uitgevoerd. Met name Riejanne Markus en Jeanne Korevaar hebben keurig gereageerd op versnellingen en uitvallen, zodat Ashleigh en Marianne fris aan de finale konden beginnen. In de twee laatste ronden zou Ashleigh aanvallen om zo veel mogelijk sprinters te lossen en ook dat lukte. Ashleigh en Marianne hebben de overtalsituatie in de laatste kilometers op een goede manier uitgespeeld. Toen een achtervolgende groep akelig dichtbij kwam, gaf Ashleigh van voren nog eens gas zodat Marianne geen concurrentie van meer sterke sprinters hoefde te vrezen."

Foto: © Sportfoto-Fabiano GhilardiEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl