Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk zesde in koninginnenrit Volta a Catalunya

Woensdag 27 maart 2019

Elite men - In de derde rit van de Volta a Catalunya is Steven Kruijswijk zesde geworden. 

Op weg naar Valtter 2000 bleek onder andere ritwinnaar Adam Yates te sterk voor de Brabander. Kruijswijk verloor een halve minuut.

De vlucht van de dag werd gekleurd door de Nederlanders Maurits Lammertink, Pieter Weening (Roompot-Charles) en Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma). Weening werd op laatste terug gehaald op zes kilometer van de streep. 

Frans Maassen toonde zich als ploegleider van Jumbo-Visma tevreden "We hebben gestreden voor wat we waard waren vandaag. Steven kon op het laatst net niet mee, maar bleef goed zijn tempo houden. Met morgen nog een bergrit is er nog van alles mogelijk.”

Weening had op meer gehoopt

Pieter Weening had op meer gehoopt. “Het was een rit die mij wel ligt en ik had al achterstand in het klassement”, doet Pieter Weening zijn verhaal over de bergrit richting skistation Vallter 2000, een etappe met aankomst bergop na een slotklim van elf kilometer. “Ik wilde het proberen. Je hoopt dan dat je met een voorsprong van een achttal minuten aan de slotklim kan beginnen. Maar er werd redelijk straf achter ons gereden. We hebben nog flink moeten rijden om de voorsprong intact te houden. Op de slotklim loop je dan leeg.”

“De insteek was wel om de rit te winnen. Ik rijd niet zomaar voorop om op tv te komen. Dat is leuk, maar ik probeer voor een uitslag te gaan. Ik was ook een van de betere in de kopgroep. Het deelnemersveld hier is erg sterk, maar er was misschien wel een kans omdat het klassement toch al enigszins gevormd was. Toch hebben die mannen het redelijk kort gehouden. Als Thomas De Gendt een mindere dag had, zou hij z’n ploeg hebben kunnen laten stoppen met rijden. Dat weet je nooit. Er zijn veel factoren waar je geen vat op hebt. Het kan de goede kant uitvallen, of niet.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl