Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lammerts: 'Nederland doet het in de breedte heel goed'

Woensdag 21 augustus 2013

Elite men - Waar onze Zuiderburen lang in spanning zaten over de hoeveelheid deelnemers aan de WK-wegwedstrijd voor de profs, kon de Nederlandse bondscoach Johan Lammerts de afgelopen maanden op twee oren slapen. Dat ons land met negen renners in Florence zou starten, was nooit een onzekerheid dankzij een solide vijfde plaats in de WorldTour-stand voor landen.

"Het is de beloning voor een sterk wielerjaar, waarin vooral de zesde plaats in de Tour de France van Bauke Mollema en de eindwinst van Pieter Weening in de Ronde van Polen opvallen. Maar het is ook te danken aan veel andere renners, want eigenlijk doen we het dit jaar in de breedte heel goed. Dat zorgt voor een solide basis, waar we de komende jaren hopelijk op verder kunnen bouwen. Maar ik hoop uiteraard ook dat het zich op het komende WK uit zal betalen."

Vroeg zekerheid

Lammerts voegde gedurende de Eneco Tour Tom Dumoulin toe aan zijn voorselectie voor Florence en heeft daarmee een vijver van zestien renners waar hij uit kan putten. De andere renners die al werden aangewezen zijn: Lars Boom, Stef Clement, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Laurens ten Dam, Bauke Mollema en Tom Jelte Slagter (Belkin Pro Cycling), Johnny Hoogerland, Wout Poels, Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep), Sebastian Langeveld en Pieter Weening (Orica-GreenEdge). Lammerts wees inmiddels Westra en Terpstra al aan voor de tijdrit en gaf Bauke Mollema, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Pieter Weening al zekerheid voor de wegwedstrijd. "Maar ik verwacht daar op korte termijn enkele renners aan toe te voegen. Ik houd ervan vroeg zekerheid te geven, zodat mensen zich ook concreet op dit doel kunnen richten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl