Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint Brugge-De Panne

Donderdag 28 maart 2019

Women - Brugge-De Panne voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Kisten Wild.

De renster van WNT-Rotor boekt haar eerste wegzege van het seizoen na een succesvol WK op de baan in Pruszkow. Ze won daar wereldtitels op de koppelkoers (met Amy Pieters) en het omnium en medailles op de puntenkoers en de scratch.

Lorena Wiebes eindigde op de tweede stek, Lotte Kopecky derde.

De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, al probeerde Boels-Dolmans met uitvallen van Jip van den Bos, Eva Buurman en Skylar Schneider een ander scenario te forceren. Ook hun ploeggenote Pieters probeerde het, samen met Roxane Knetemann (Parkhotel Valkenburg) en Lucinda Brand (Sunweb). De laatste kwam in de slotfase ten val.

Nadat Sunweb (Andersen), Boels-Dolmans (Dideriksen) en Trek-Segafredo (Lepisto) hun sprinttrein in stelling wilden brengen, deed Lisa Brennauer nuttig werk voor Wild, die afgetekend won in deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd.

Kirsten Wild was blij met die eerste wegzege van het seizoen. "Ik ben hier heel blij mee omdat het een wedstrijd op het hoogste niveau is. Ik was van plan om later op kop te komen, maar ik zat ingesloten, dus ik moest gaan. Het was alles of niets, maar het werd alles. Het tempo lag vandaag heel hoog, zodat ontsnappingen weinig zin hadden. Ik heb me vooral gespaard vandaag."

Voor Lorena Wiebes zat er gezien de suprematie van Wild niet meer in. "Het is mooi dat ik hier opnieuw met de besten kan wedijveren in een Women's WorldTour-wedstrijd. Het was geen lastige wedstrijd, maar de finale was dat wel."

Foto: © Sportfoto-Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl