Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

PWZ verhuist naar zaterdag 11 mei

Zaterdag 30 maart 2019

Elite men - Op zaterdag 11 mei wordt in Zuidoost Drenthe voor de 28e keer de Zuidenveldtour gereden, een internationale wielerklassieker voor elite-renners en beloften.

Deze wedstrijd wordt normaal gehouden op de laatste zaterdag van april, maar vanwege Koningsdag wordt uitgeweken naar 11 mei.

Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven. 

Om 15/45 uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog twee keer een korte omloop van bijna achttien kilometer De finish wordt verwacht om half 5, eveneens aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan 200 kilometer afgelegd. 

Parcours

Het parcours heeft ten opzichte van 2018 geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. In de route zijn zeven kasseienstroken opgenomen. Vooral de strook tussen Exloo en Valthe is berucht vanwege z’n lengte,hier worden renners en hun materiaal maximaal getest. Er is een doorkomst in Emmen (ca. 12.20 uur), waar de karavaan via de Hondsrugtunnel en de Hondsrugweg langs de Wildlands Adventure Zoo zal worden geleid richting Noordbarge. 

Een scherprechter is ook de Limietweg, de door renners gevreesde klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na 109 kilometer op het menu. 

Deelnemers

Jarenlang is de wedstrijd gereden met de status van een nationale klassieker. In 2013 kreeg de wedstrijd voor het eerst een plek op de internationale UCI-kalender.  Evo Pro Ecing (het team van Wouter Wippert), Start Cycling Team, TEam Cibel, Team Differdange-Geba en Team Lotto-Kern Haus zprgen voor de buitenlandse inbreng.

Zij nemen het op tegen zestien Nederlandse ploegen, zodat het gehele peloton 21 ploegen telt.  De Nederlandse inbreng bestaat uit een viertal continentale ploegen, te weten Alecto-, Vlasman-, Monkey Town- en Beat- Cycling Team. Verder doen er uit Nederland nog tien clubploegen mee, waaronder de Noordelijke Wielervereniging (NWV), de Stormvogels (Veendam), de Peddelaars (Hoogeveen), Volker Wessels-Merckx, de Kannibaal (Noordenveld) en de IJsselstreek (Oldebroek).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl