Wild wint Gent-Wevelgem vrouwen

Zondag 31 maart 2019

Women - Kirsten Wild heeft Gent-Wevelgem gewonnen. In de massasprint bleef de renster van WNT Lorena Wiebes voor.

Letitizia Paternoster werd derde.

De wedstrijd kende een aantal aanvallers, maar het peloton leek niet van plan de kans op een massasprint te laten lopen. Op weg naar Wevelgem deden ploegen als Boels-Dolmans, Trek-Segafredo en Sunweb nog een poging het peloton uit elkaar te laten slaan, maar uiteindelijk werd er gesprint om de winst en was Wild - net als in Brugge-De Panne - de sterkste van het veld. 

"Voor mij is het wel een beetje een gok in de finale. We kunnen met WNT de wedstrijd niet dragen, dat moeten andere teams doen. Dus heb ik het niet helemaal in eigen hand als het bij elkaar blijft. Lisa Brennauer was vandaag belangrijk voor me - ondanks een lekke band - weet ze me keurig van voren af te zetten. Ja en dan heb ik de ervaring, de inhoud en op dit moment de vorm om het af te maken. Of ik nu de snelste van het peloton ben? In de afgelopen twee wedstrijden wel, maar ik moet zeggen dat de concurrentie heel sterk is, zeker in deze Women's WorldTour-wedstrijden. Ik weet mijn piek van het WK Baan nog door te trekken, maar weet niet hoelang die piek kan aanhouden. Ik rijd nog de Ronde van Vlaanderen en de Healthy Ageing Tour en dan ben ik wel even aan een kleine pauze toe."

Ze wil zichzelf niet direct tot de favoriete voor de Ronde van Vlaanderen voor komende zaterdag uitroepen. "De hellingen daar zijn toch wel even wat lastiger. Een Oude Kwaremont en een Paterberg kunnen het peloton toch wat meer uit elkaar laten slaan. Dus het is echt afwachten of ik daar ook mee kan sprinten voor de prijzen. Als ik er op het laatst bij ben, zal ik zeker mijn best doen." Ze was in Wevelgem vooral blij haar team al een tweede zege te kunnen schenken. "WNT-Roter geeft mij veel vrijheid om me op het baanwielrennen te richten. Ze wilden me graag in deze voorjaarsklassiekers inzetten en dan is het mooi om succesvol te kunnen zijn en zo ook de vrije hand die ik kreeg te kunnen terugbetalen met twee klinkende zeges in de Women's WorldTour.

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl