Wiebes tevreden tweede 'Op waarde geklopt'

Zondag 31 maart 2019

Women - Lorena Wiebes was - net als afgelopen donderdag in De Panne - tweede achter Kirsten Wild, ditmaal in Gent-Wevelgem. Dat stemde de renster van Parkhotel Valkenburg best tevreden.

"Ik ben gewoon op waarde geklopt, tot twee keer toe. Dan kun je op mijn leeftijd gewoon tevreden zijn. Kirsten heeft meer ervaring, maar in een sprint als deze ook gewoon meer inhoud. Ze kan de sprint van ver aangaan en vervolgens die snelheid lang volhouden. Zeker na een zware koers kan ik dan lastig weerwerk bieden. Misschien komen er kansen in wedstrijden, waarin we onderweg minder hebben afgezien, misschien moet ik nog leren iets meer uit de wind te blijven.  Al moet ik zeggen dat mijn team me vandaag goed geholpen heeft in de finale. "

De jongerentrui van de Women's WorldTour - die ze na Wevelgem om de schouders kreeg - is geen doel. "Nee, ik wil proberen wedstrijden te winnen waar ik kan dit jaar, dat lijkt me belangrijker. De Ronde van Vlaanderen staat normaal gesproken niet op mijn kalender, ik hoop weer op ritzeges te jagen in de Healthy Aeging Tour."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl