Kijk ook eens op

Volg onsVan der Poel en Van Poppel net naast podium

Zondag 31 maart 2019

Elite men - Mathieu van der Poel is vierde geworden in Gent-Wevelgem. Net als Danny van Poppel (vijfde) greep hij net naast het podium in deze UCI WorldTour-wedstrijd.

De zege ging naar Alexander Kristoff, die in Wevelgem John Degenkolb (tweede) en Oliver Naessen (derde) voor bleef.

De Nederlanders kleurden mee de koers in deze wedstrijd. Bij een eerste afsplitsing als gevolg van de wind zaten renners als Mathieu van der Poel, Niki Terpstra, Cees Bol, Mike Teunissen, Taco van der Hoorn en Jan Willem van Schip mee in een elite-groep. 

Mike Teunissen sprong met Trentin, Sagan en Theuns weg uit deze groep, waar Rowe bij kwam aansluiten, maar deze vijf strandden in het zicht van de haven. Ook een poging van Sebastian Langeveld in een kopgroep in volle finale ging niet door. De snelle mannen eisten in de straten van Wevelgem toch hun hoofdrol op, maar een standaardmassasprint was het bepaald niet na een hard koers, waarin alleen de sterkste coureurs over bleven.

Mathieu van der Poel was content met zijn vierde plek. "Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd, maar over de sprint mag ik niet echt tevreden zijn. De positionering had beter gekund, dan was het misschien podium geworden. Ik had het wiel van Degenkolb, maar raakte dat kwijt. Hij wordt tweede."

Hij had zich onderweg niet gespaard en trok zelfs nog een keer in de aanval met Wout van Aert "Maar ik heb me bij mijn aanval niet echt kapot gereden. Ik wist dat ik het aan moest kunnen, ook al was het mijn eerste WorldTour-wedstrijd. Het EK vorig jaar was ook zes uur koers met veel goede renners. Ik had dit wel gehoopt. Ik was teleurgesteld geweest als ik hier niet in de eerste groep had mee gezeten."

Bij Jumbo-Visma had men na een sterke koers geen podiumplaats. Toch overheerste de trots. “Wat we vandaag hebben laten zien als ploeg, was iets heel moois”, aldus Teunissen. “We hebben de koers gekleurd. Vijfde is dan misschien wat karig als beloning. Maar de manier van koersen geeft vertrouwen naar de toekomst. We zaten de hele dag goed mee. Toen ik vooruitreed met onder anderen Sagan, had ik stiekem de hoop dat we zouden standhouden. Door de tegenwind in de finale wist ik wel dat het moeilijk zou worden."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl