Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos uit voorzorg niet in Ladies Tour

Woensdag 21 augustus 2013

Women - Marianne Vos ontbreekt dit jaar in de Boels Rental Ladies Tour. De Olympische- en Wereldkampioene heeft dit besloten in overleg met de ploegleiding en teamarts. Vos laat de grootste Nederlandse ronde voor vrouwen links liggen, met het oog op het WK in Florence. Op die manier hoopt ze haar rug volledig te herstellen. 

“Het is jammer, maar we moeten ook aan Marianne zelf denken. Het is een zwaar seizoen, mede door het inpassen van het mountainbiken", aldus ploegleider Koos Moerenhout."We zijn nu net terug uit Zweden. Deze week begint de Trophée d'Or, een Franse etappekoers. Daarna de GP Plouay, een klassieker. Dan de Holland Ladies Tour en twee dagen daarna de Ronde van Toscane. Voor haar rug zou dit teveel van het goede kunnen zijn. Het gaat nu goed, maar het is allemaal nog broos en we dienen de belasting voorzichtig op te bouwen", vervolgt de ploegleider. De Boels Rental Ladies Tour wordt verreden van 3 tot en met 8 september.

Organisator begripvol

Organisator Marten de Lange van de Nederlandse etappekoers heeft daar begrip voor. "We zijn heel blij dat Marianne onze wedstrijd altijd heel serieus heeft genomen en er zo veel kleur aan heeft gegeven in het verleden en snappen dat ze nu het WK even voorrang geeft. Het maakt waarschijnlijk dat onze wedstrijd een meer open karakter krijgt en dat we zeker weten dat we een nieuwe winnares krijgen in 2013. Al had ik het liefst Marianne er gewoon bij gehad, zij staat garant voor inzet en boeiende etappes."

Foto (c) Sportfoto. 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl