Van Dijk soleert naar nieuwe zege Dwars door Vlaanderen

Woensdag 03 april 2019

Women - Ellen van Dijk heeft voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen gewonnen, dit keer voor Trek-Segafredo.

De Woerdense won met een solo van bijna twintig kilometer.

De finale werd gekleurd door een kopgroep van elf met Ellen van Dijk, Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), Annemiek van Vleuten, Gracie Elvin (Mitchelton-Scott), Lucinda Brand, Lianne Lippert (Sunweb), Kasia Niewiadoma, Elena Cecchini (Canyon-Sram), Sheyla Gutierrez (Movistar), Marta Bastianelli (Virtu) en Sofie de Vuyst (Parkhotel Valkenburg).

Lucinda Brand trok op twintig kilometer van de meet in de aanval. De Rotterdamse werd teruggehaald, maar na een aanval van Annemiek van VLeuten moest zij - samen met Elvin -  tijdelijk de rol lossen. Van Vleuten kwam niet echt weg, maar bleef versnellen. Toen het even stilviel, was het Ellen van Dijk die een gaatje wist te slaan. Die kloof bouwde de Europees kampioene tijdrijden snel uit naar circa twintig seconden. 

Hoewel Sunweb, Mitchelton-Scott en Canyon-Sram met twee rensters in de achtervolging zaten, kreeg men Van Dijk niet meer te pakken. Marta Bastianelli won de sprint voor de tweede plek, Lucinda Brand werd derde. Annemiek van Vleuten - terug van hoogtestage - werd zevende in Waregem.

Van Dijk was tevreden over haar eerste zege van het seizoen. "Ik had het al een keer geprobeerd, maar toen kreeg ik geen ruimte. Het viel stil bovenop een klimmetje en toen besloot ik te gaan. Ik sloeg direct een kloof. Zestien kilometer is best ver, maar zo rijd ik graag en win ik mijn wedstrijden."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl