Kijk ook eens op

Volg onsOmloop van Valkenswaard gaat in 2019 niet door

Donderdag 04 april 2019

Elite men - De omloop van Valkenswaard, vorig jaar de enige klassieker in Nederland voor renners onder 23 jaar, krijgt dit jaar geen vervolg. De politie verleent geen medewerking en derhalve rest het organisatiecomité niets anders dan een kruis te zetten over de editie van 2019.  

"Reeds in een vroeg stadium heeft de organisatie gesproken met de burgemeester en de wethouder van sport in Valkenswaard. De wielerwedstrijd bleek opnieuw prima te passen in het evenementenbeleid van de gemeente en er werd volmondig ondersteuning beloofd. Vol goede moed ging de organisatie dan ook verder met de voorbereidingen van de editie 2019, maar het uitblijven van politiebegeleiding gooit roet in het eten waardoor de veiligheid van renners, volgers en vrijwilligers niet gegarandeerd kan worden. Ook het inkorten van het wedstrijdprogramma, om de personele druk op de motorbegeleiding te verminderen, mocht niet baten."

"De organisatie gaat echter niet bij de pakken neerzitten, integendeel. Zoals een wielrenner die na een valpartij direct weer op de fiets stapt, zijn wij alweer druk bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor editie 2020 van de Omloop van Valkenswaard. De stg wielerevenementen Valkenswaard, onderdeel van TWC de Kempen,heeft reeds de ambitie uitgesproken om met de wedstrijd van 2020 deel uit te maken van de Landelijke Topcompetitie de eerste gesprekken worden hier binnenkort al over gevoerd."

Foto: © Theo van SambeekEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl