Vollering wint Volta Limburg Classic

Zaterdag 06 april 2019

Women - Demi Vollering heeft de derde editie van de Volta Limburg Classic voor elite-vrouwen gewonnen. De 22-jarige renster van Parkhotel Valkenburg versloeg in de sprint haar Duitse metgezel Franziska Koch (Mexx/Watersley). Susanne Andersen (Team Sunweb), die de rol bij de vluchters moest lossen, legde beslag op de derde plaats.

Tekst: Dan Rolandus

"ik had vooraf het idee als ik zou meezitten een kans zou maken, maar dan moet het ook nog lukken’, dichtte Demi Vollering zichzelf kansen toe voor de overwinning in Eijsden. De vrouwen van Team Sunweb maakten er in de 115 kilometer lange rit door het fraaie Zuid-Limburgse landschap met dertien beklimmingen onder leiding van de Deense Pernille Mathiesen een slijtageslag van. Na krap tien kilometer was het peloton op de Bemelerberg al in diverse stukken gereten. De Amerikaanse Kathy Hall (Team Sunweb) was er na een val met nog drie rensters na enkele kilometers niet bij. Aan de leiding bleven circa veertig klasbakken over, onder wie titelverdedigster Belle de Gast (Parkhotel Valkenburg). Vijf rensters maakten zich los van de groep met Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg), Marielle Meijering (De Kannibaal), Pernille Mathiesen, Janneke Ensing (beiden Team Sunweb) en de Amerikaanse Skylar Schneider (Boels Dolmans).

Nadat de vijf waren ingerekend trok Demi Vollering aan de bel. ‘Er reden twee man vooruit waarop Lorena mij toeriep te springen. Ik reageerde niet direct waarop Lorena hard doortrok en ik vervolgens in die lange klim (de Savelsbosweg, DR) hard naar boven ben gereden. Ik kreeg nog iemand mee, maar zij wilde niet doorrijden, waarop ik haar met een demarrage heb gelost en vervolgens naar de twee voorop (Franziska Koch en de Noorse Susanne Andersen, DR) ben gereden."

De drie leidsters kregen een maximale voorsprong van drie minuten. De inwoonster uit het Zuid-Hollandse Berkel & Rodenrijs zag de voorsprong met nog twee ronden te gaan bij start- en finishplaats Eijsden tot krap twee minuten slinken op de inmiddels kansloze achtervolgende groep met daarin Janneke Ensing, de Française Juliette Labous (allen Team Sunweb), Eva Buurman (Boels-Dolmans), Lorena Wiebes en de Belgische Kaat Hannes (Jos Feron). ‘Ik spoorde de andere meiden aan om door te blijven rijden’, was Demi Vollering niet zeker van haar zaak. ‘Bij de voorlaatste beklimming (wederom op de Savelsbosweg voor het binnenrijden van St.Geertruid, DR)  moest Susanne Andersen eraf."

Het werd duidelijk dat Demi Vollering en de 18-jarige Franziska Koch opgingen voor de overwinning. Na twee demarrages van eerst Vollering en daarop Koch, kwam Koch vanuit de laatste bocht als eerste de Diepstraat inrollen. De Berkelse trok op de kasseien diep in de beugels en vloog vervolgens overtuigend over haar Duitse metgezel heen. Suzanne Andersen zag haar werk uiteindelijk toch nog beloond met de derde plaats. ‘Ik vertrouwde in de finale op mijn duurvermogen. Toen ik demarreerde en zag dat zij goed reageerde dacht ik even dat het moeilijk zou worden, maar toen ik op de kasseien voor de bocht in haar wiel zat, knalde ik in het laatste rechte stuk over haar heen.’ De klimspecialiste bevestigde in het Zuid-Limburgse haar goede optredens in onder meer de Trofeo Alfredo Binda (17e ) en Gent-Wevelgem (35e). ‘Ik ga me nu focussen op de Amstel Gold Race en de Ardense wielerklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Wallonië. Lorena Wiebes won de sprint om de vierde plaats.

Foto: © Sportfoto/Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl