Van Vleuten is tweede in Vlaanderen

Zondag 07 april 2019

Women - Marta Bastianelli heeft de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. De Europees kampioene van Virtu versloeg Annemiek van Vleuten in de sprint.

De Gelderse opende de sprint vroeg en leek even stand te houden, maar de intrinsiek snellere Bastianelli bleek rapper.

Cecilie Uttrup Ludwig ging als derde mee op het podium. De drie wisten zich in de finale los te maken van de rest van het veld in de beklimming van de Paterberg. Hoewel een groep van vier bijna de oversteek maakte, werd er gesprint met drie om de podiumplaatsen.

Ellen van Dijk (vijfde), Chantal Blaak (zevende), Lucinda Brand (negende) en Amy Pieters (Tiende) eindigden ook van voren in Oudenaarde.

Van Vleuten: "Vorig jaar was ik heel blij met een derde plaats, maar nu voel ik teleurstelling over plaats twee. Ook omdat ik net wat beter ben in vergelijking met vorig jaar. Ik ben ook teleurgesteld over het koersverloop, omdat de wedstrijd niet hard genoeg gemaakt werd. Te veel ploegen gokten op een sprint. Ik kon een kloof slaan op de Paterberg, maar wist vervolgens dat ik in de sprint 99 van de 100 keer de sprint verlies. Dus ik moest het anders aanmaken en hoopte op een verrassingseffect."

In de beginfase maakten Chanella Stougje (Hitec-Birk) en Kylie Waterreus (HealthMate) deel uit van de vlucht van de dag.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl