Amstel Gold Race trekt meer geld uit voor vrouwen

Dinsdag 09 april 2019

Women - De Amstel Gold Race verdubbelt vanaf de aankomende editie in april het prijzengeld voor de dames. Daarnaast worden de startgelden voor alle ploegen met bijna €10.000,- in totaal verhoogd.

De derde editie van de Ladies Edition wordt op 21 april verreden.

"We verdubbelen het prijzengeld voor de vrouwen dit jaar en daar ben ik ontzettend blij mee”, vertelt Leontien Zijlaard-Van Moorsel, koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. “Het vrouwenwielrennen heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en is professioneler geworden. De Amstel Gold Race Ladies Edition heeft de afgelopen twee jaar fantastische koersen gehad met winnaars Anna van der Breggen en Chantal Blaak. De Nederlandse vrouwen staan aan de wereldtop en verdienen deze waardering. Belangrijk is nu om ook de sport in de breedte te laten groeien zodat alle ploegen zich verder kunnen professionaliseren. Om die reden hebben we ook de vergoedingen voor alle vrouwenteams aanzienlijk verhoogd."

Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Sinds 2017 wordt de Nederlandse klassieker ook weer door de vrouwen verreden. Dit was al een belangrijke stap in de erkenning van het dameswielrennen. We zetten nu een volgende stap door het prijzengeld te verhogen, de Ladies Edition is belangrijk voor het Amstel Gold Race weekend en wordt ontzettend gewaardeerd door wielerliefhebbers. Ook de provincie Limburg ziet het belang in van de verdere verbetering van het vrouwenwielrennen en verhoogde dit jaar de subsidie van de koers. Zij dragen daarmee bij aan de verhoging van het prijzen- en het startgeld voor de vrouwen. We zijn trots dat we hier samen in kunnen optrekken.”

Foto: © Sportfoto Chantal Blaak won in 2018 in haar regenboogtrui de AGREerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl