Lepisto wint eerste rit Healthy Ageing Tour

Woensdag 10 april 2019

Women - De eerste rit van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Lotta Lepistö.

De Finse verschalkte in de finale op Borkum dertien medevluchters. Lisa Klein (tweede) en Christine Majerus (derde). De sprint van favorieten Kirsten Wild en Lorena Wiebes verliep niet optimaal door een val van de laatste, waardoor de twee er in de sprint om de dagzege niet aan te pas kwamen. Wiebes kwam ten val, Wild ging in de remmen en ook Pieters kon niet meer voluit sprinten.

De drie eersten in de uitslag waren vooruit met Amy Pieters, Christine Majerus, Jolien D'hoore, Ellen van Dijk (Trek-Segafredo), Alice Barnes, Lisa Klein (Canyon-Sram), Kirsten Wild (WNT), Barbara Guarischi, Anouska Koster (Virtu), Lorena Wiebes (Parkhotel), Natalie van Gogh (Biehler), Jessica Roberts en Rhona Callander (Britse selectie). Ze wisten maar liefst vier minuten voorsprong bijeen te fietsen.

Barnes probeerde de anderen met een ultieme uitval te verschalken, maar kon een sprint niet voorkomen op het Duitse Waddeneiland.

 

Lepistö won eerder in het jaar een rit in de Setmana Valenciana. De sprint op Borkum verliep ook voor haar niet ideaal. "Ik raakte het wiel van Amy Pieters even kwijt, maar kon dat herstellen. Kirsten Wild leek nog even voorbij te komen, maar toen werd er gevallen en had ik vrij spel. Ik ben heel blij met deze zege. We hebben het als team vandaag goed uitgespeeld en hebben met Ellen van Dijk en mijzelf twee rensters voorin de uitslag. Ellen heeft met haar tijdrit nog een mooie troef in handen en ik denk dat we het voor dag gaan bekijken."

Anouska Koster (Virtu) probeerde een aantal keren solo naar de streep te komen, maar hield daar uiteindelijk alleen de tussensprinttrui en de prijs voor de strijdlust aan over. “Ik ben in ieder geval lekker aan de wedstrijd begonnen. Natuurlijk probeerde ik vandaag de rit te winnen, maar ik sta nu in ieder geval donderdag bij de start in een klassementstrui. En dan gaan we zien wat er verder nog voor ons inzit. " Ze is gemotiveerd voor de rit van vandaag. "Ik koers nooit over mijn eigen trainingswegen, dat wordt heel speciaal."

Foto's: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl