Wild naar de winst in Healthy Ageing Tour

Vrijdag 12 april 2019

Women - Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won de sprint van een uitgedunde eerste groep in Musselkanaal.

Het was haar twaalfde ritzege in deze ronde.

In de eerste van zes ronden reed een groep met favorieten weg van de concurrentie. Virtu probeerde het gat te dichten, maar de winnaars van donderdag bleven op een goede halve minuut steken. Nadat voorin steeds meer rensters afhaakten, zette Christine Majerus een aanval in. Ze wist bijna een minuut voorsprong bijeen te fietsen, maar uiteindelijk was het na een kleine twintig kilometer op bij de Luxemburgse. Andere rensters van Boels-Dolmans probeerden die aanval over te nemen, maar een sprint bleek onvermijdelijk in Musselkanaal.

Voor Wild was het na drie dagen raak, winnen in de Healthy Ageing Tour is een gekoesterde traditie bij de renster van WNT-Rotor. "De andere dagen verliepen ook goed, alleen moest ik in Borkum in de remmen en reed ploeggenoot Lisa Brennauer al vroeg lek. Donderdag in Surhuisterveen bleef de winnares weg, maar vandaag was het zover. We hadden het geluk dat ook Trek-Segafredo de gaten dicht wilde rijden, verder is Lisa Brennauer een grote steun voor me. We begrijpen elkaar zonder veel woorden en ze heeft ook vandaag veel werk verzet." 

 

In de sprint bleek Wild oppermachtig voor Barbara Guarischi (tweede) en klassementsleidster Lotta Lepistö, die zo weer wat extra bonificatieseconden sprokkelde. "Het was afzien vandaag en ik heb zelf ook werk moeten verzetten om de aanvallen van Boels-Dolmans te pareren. Uiteindelijk had ik nog een sprint in de benen, maar Kirsten was te sterk. Maar aan het einde van de dag sta ik nog aan de leiding en is ook mijn ploeggenote Ellen van Dijk nog goed van voren vertegenwoordigd. Dus mogen we tevreden zijn."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl