Jastrab slaat dubbelslag in Midwolda

Zondag 14 april 2019

Women - Megan Jastrab heeft de slotetappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In Midwolda won de Amerikaanse -die in de slotfase nog van wiel moest wisselen - de massasprint.

Daarmee stelde ze haar eindzege veilig. "Het was zeker een hectische finale, maar mijn ploeggenoten hielpen me weer snel terug naar voren. Toen kon ik de sprint winnen en stelde ik ook de eindzege veilig. Het is voor mij tot nog toe een geweldig seizoen met nu alweer vier zeges en twee tweede plaatsen. Ik moet zeggen dat het zwaar koersen is hier, maar het ligt me duidelijk wel."

In de finale probeerden Silke Smulders - die weg reed uit een groep van vijf - en de Française Amandine Fouquenet een massasprint te ontlopen, maar die stond net zo vast als de uitslag van de massasprint. Ilse Grit eindigde op de tweede stek, Elynor Backstedt werd derde.

In het klassement was de Britse Backstedt tweede achter Jastrab. Femke Gerritse - de dagwinnares in Heerenveen - stond als derde mee op het eindpodium. "Ik ben zeker tevreden terug op mijn ronde" zei Gerritse na afloop. "Het was nog wel even schrikken dat ik ten val kwam en hard op mijn rug landde, maar ik kon gelukkig tussen de auto's terug keren en zo mijn klassement redden. Dankzij mijn ritzege en mijn plek op het eindpodium was het een zeer geslaagde Healthy Ageing Tour. Zowel ikzelf als wij als WV Schijndel hebben hier goed gekoerst en weer een stap vooruit gezet" aldus de renster, die nu mikt op de Omloop van Borsele en het NK tijdrijden in Emmen.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl