Wild en Klein winnen in Healthy Ageing Tour

Zondag 14 april 2019

Women - Kirsten Wild heeft de vijfde en laatste etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won in Midwolda de sprint, nadat aanvallen van onder anderen Anna van der Breggen en Ellen van Dijk werden afgeslagen.

De laatste viel met haar demarrage de leiderstrui van Lisa Klein aan, maar die wist met vereende krachten van Canyon-Sram en WNT-Rotor het tij te keren. 'Ik heb nog maar zelden zo afgezien als vandaag. Ellen verraste ons met een aanval aan de andere zijde van de weg en we hebben alle zeilen moeten bij zetten om haar terug te halen. Ik was nerveus en liet steken vallen, maar mijn team sleepte me er doorheen. Het is mijn eerste zege in een etappekoers en ik ben er heel blij mee dat ik het uiteindelijk gehaald heb. Aanvankelijk was het doel om hier de tijdrit te winnen. Daarmee legde ik de lat hoog voor mezelf. Het lukte net niet om te winnen in Winsum, maar die goede tijdrit brengt me wel de eindzege."

 

Wild was blij met de zege in haar laatste wegkoers voorlopig. Ze last na deze wedstrijd een kleine pauze in. "Ik kan terug kijken op een enorm sterke periode met mijn titels op het WK baan en winst in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Hier winnen we als ploeg ook nog eens drie etappes. Gelukkig vonden we aan het einde van deze rit meer ploegen die de aanvallers terug wilden halen, je moet soms zoeken naar gedeelde belangen. En dan is het super dat ik het hier zo afmaken kan. Het is nu tijd voor een korte vakantie."

Ellen van Dijk gokte en verloor in de slotrit. "We wilden het haar natuurlijk niet cadeau geven vandaag en hebben - denk ik - alles eraan gedaan om de eindzege te veroveren. Maar Lisa hield stand en liet nog eens zien een sterke tegenstander te zijn. Natuurlijk hielp het ook dat de Duitse teams elkaar wat vonden, maar zo gaat dat met gemeenschappelijke belangen. Ik denk dat ze verdiend gewonnen heeft. Het verschil maakte ze via de bonificatieseconden, maar laten we niet vergeten dat ze ook een supersterke tijdrit heeft gereden zaterdag. Daar legt ze toch de basis met haar eindzege in. Mijn enige optie was om haar aan te vallen en dat heb ik geprobeerd. Maar helaas is het niet gelukt hier opnieuw te winnen. Deze wedstrijd ligt mij enorm en ik kom er altijd meedoen voor de zege, maar nu moet ik genoegen nemen met een tweede plek."

Wild bleef in Midwolda Jolien D'hoore (tweede) en Lorena Wiebes (derde) voor. In het eindklassement won Klein met acht tellen voorsprong op Ellen van Dijk. Derde werd tweevoudig ritwinnares Kirsten Wild.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl