Gennep vaste stop voor Boels Ladies Tour

Woensdag 17 april 2019

Women - De gemeente Gennep maakt ook de komende drie jaar deel uit van het etappeschema van de Boels Ladies Tour. In de jaren 2019, 2020 en 2021 tekent de Limburgse gemeente voor een start én finish in de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's World Tour.

De gemeente Gennep is al vijf jaar op rij etappeplaats in de belangrijkste Nederlandse rittenkoers voor vrouwen en daarmee een vertrouwde locatie. Wethouder Rob Peperzak heeft zich ingezet voor een langere verbintenis. "De Boels Ladies Tour en Gennep zijn de laatste jaren met elkaar vergroeid geraakt. Deze etappekoers voor vrouwen zet ons op de kaart als wielergemeente. Hiermee kunnen we onze inwoners absolute topsport voorschotelen. Het is een prachtig evenement, waarin ook activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. De inwoners zijn verknocht geraakt aan de Boels Ladies Tour en komen elk jaar massaal kijken. We zijn dan ook blij dat we het evenement voor de komende drie jaar voor Gennep hebben kunnen behouden." Volgens wethouder Janine van Hulsteijn wordt het evenement ook door toeristen zeer gewaardeerd. “Tijdens de Boels Ladies Tour ervaar je ten volle de gastvrije, bourgondische inslag van een bruisend Gennep!”

Samenwerking
Ook koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met de voortzetting van de samenwerking. "Gennep is voor de Boels Ladies Tour een mooie etappeplaats, waar we erg blij mee zijn. Er is een sterke plaatselijke organisatie die alles goed regelt en bovendien is er jaarlijks veel publiek. De afgelopen editie eindigde in een massasprint, gewonnen door Amalie Dideriksen. Maar bij voldoende wind bieden de smalle wegen in deze fraaie regio ook genoeg kansen voor aanvallers. Oud-winnares Evelyn Stevens legde immers ooit in Gennep de basis voor haar latere eindzege."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl