Parkhotel wint Brabantse Pijl met De Vuyst

Woensdag 17 april 2019

Women - Sofie de Vuyst heeft Parkhotel Valkenburg de zege bezorgd in de Brabantse Pijl. De Belgische won de sprint van een uitgedunde kopgroep met daarin Floortje Mackaij.

Team Sunweb nam het initiatief vrijwel direct in deze wedstrijd. Hoewel het peloton nog één keer aansloot na een eerste aanval vaj de ploeg, was de formatie van Iwan Spekenbrink bij een nieuwe poging opnieuw de bovenliggende partij.

Het waren Marta Lach, Pauliena Rooijakkers (CCC-Liv), Coryn Rivera, Leah Kirchmann, Floortje Mackaij, Lianne Lippert (Sunweb), Marta Cavalli, Vittoria Guazzini (Valcar), Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg), Anna Trevisi (Ae Cipollini), Julie Leth (Bigla), Elena Pirrone (Astana) en Letizia Borghesi (Aromitalia Vaiano) die een definitieve kloof wisten te slaan.

Later moesten Lippert en Rooijakkers de groep laten gaan, terwijl vanuit de achtergrond Marianne Vos tevergeefs probeerde over te steken.

Het was De Vuyst die namens Parkhotel Valkenburg het lont aanstak, maar Sunweb wilde aan die aanval niet mee werken. Zij gokten op Rivera, maar het was daarna toch De Vuyst die de zege op kwam eisen in Gooik.

Foto: © Sportfoto/Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl