Van der Breggen klaar voor Ardennenklassiekers

Donderdag 18 april 2019

Women - Boels-Dolmans brengt maar liefst vier Nederlandse vrouwen aan het vertrek van de Amstel Gold Race, de wedstrijd die men in het roze rijdt voor Pink Ribbon.

Het gaat om wereldkampioene Anna van der Breggen, Nederlands kampioene Chantal Blaak, Amy Pieters en Jip van den Bos. De Deense Annika Langvad en de Amerikaanse Katie Hall maken de ploeg compleet.

Na een sterke start van het seizoen - winst voor Blaak in Het Nieuwsblad en een zege voor Van den Bos in Samyn - scoorde de succesvolle formatie de afgelopen periode vooral ereplaatsen. Maar de Amstel Gold Race was de afgelopen jaren zeer succesvol voor de formatie van Dany Stam.

Van der Breggen gebruikte de Healthy Ageing Tour om haar vorm aan te scherpen richting de voor haar o zo belangrijke Ardennenweek. Voor de vijfdaagse etappekoers door Noord-Nederland had de wereldkampioene op de weg immers maar twee wegkoersen in de benen: de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche. Haar vorige wedstrijd was de mountainbike-etappekoers Cape Epic in Zuid-Afrika een maand geleden.

“Het was prettig om weer even te kunnen wennen aan het positioneren in het peloton en wat extra kilometers op de weg te kunnen afwerken. Na een val op de eerste dag was mijn klassement weg, dat scheelde weer stress, ook omdat ik hier niet voor een eigen resultaat naar toe was gekomen. Het was wel even schrikken dat ik de eerste dag bij een val met mijn been klem kwam te zitten tussen twee fietsen en ik daar ook echt hinder van had tijdens die rit. Maar gelukkig was de pijn snel verdwenen en kon ik de wedstrijd voortzetten. Daarmee voldeed de wedstrijd aan zijn doel: zonder veel druk toewerken naar de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.” Ze testte zondag nog één keer de benen met een gewaagde solo, waar ze uiteindelijk de prijs voor de strijdlust aan over hield.

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl