De vorm kwam precies op tijd voor Koster

Vrijdag 19 april 2019

Women - Anouska Koster was vorige week één van de smaakmakers in de Healthy Ageing Tour. Op Borkum trok ze ten aanval, waardoor ze in de daaropvolgende thuisetappe door Friesland in een leiderstrui mocht vertrekken. Op de voorlaatste dag streed ze voor de zege in Heerenveen, maar moest ze met een tweede plek genoegen nemen. Toch was de renster van Virtu dik tevreden na afloop.

Tekst: Roy Schriemer

Dat beaamde ze in Midwolde bij de slotetappe nog eens. “Ja zeker , ik ben heel tevreden. Je gaat zeker altijd voor de winst, maar als je er alles aan gedaan hebt om te winnen en het lukte niet, dan kun je ook met een tweede plek tevreden zijn. Ik kijk terug op een heel goede ronde en ben blij dat ik hier de bevestiging van mijn vorm kreeg die zocht. En de overwinning van Mieke Kröger in Surhuisterveen voelde voor mij als een thuiszege, het was heel mooi om met het team die tweede rit te winnen.”

Het geeft vertrouwen richting de Ardennenklassiekers. “Ja ik voel veel vertrouwen over mijn vorm. Natuurlijk heb je in de Healthy Ageing Tour geen beklimmingen, maar je moet wel elke dat strijden voor je plek in de waaier met die wind. Daar moet je goed voor in orde zijn en dat was ik.”

Koster rijdt dit seizoen voor het eerst in Deense dienst: bij Virtu. Deze ploeg heeft met manager Bjarne Riis een oud-Tourwinnaar in de directie. “In de wedstrijden stuurt Carmen Small de rensters aan, maar achter de schermen kijkt Riis wel mee. Hij was bijvoorbeeld bij het trainingskamp ook aanwezig. Maar we hebben buiten een vrouwen- ook een mannenploeg, waardoor de dagelijkse leiding in andere handen is.  Ik moet zeggen dat het me heel goed bevalt bij de ploeg. Je kunt er een goed gevoel bij hebben op het moment dat je tekent, maar het is altijd fijn als het op trainingskamp en in de koers ook prettig samenwerken is. We zijn het seizoen goed gestart met de zege van ploeggenote Marta Bastianelli in de Omloop van het Hageland en later volgden de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen.Dat was prettig. We hebben rensters voor veel verschillende terreinen en dat betekent dat ik me ook regelmatig opoffer voor een ander. Op andere momenten kan ik meer mijn eigen kans gaan.”

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl