Niewiadoma vloert Van Vleuten en Vos

Zondag 21 april 2019

Women - Kasia Niewiadoma heeft de Amstel Gold Race voor vrouwen gewonnen. De Poolse van Canyon-Sram zag haar solo vanaf de Cauberg stand houden tot op de finish in Berg en Terblijt.

Niewiadoma volgt Anna van de Breggen en Chantal Blaak op op de erelijst van deze Women's WorldTour-klassieker. Een verdienstelijke zevende plaats was er voor Demi Vollering van Parkhotel Valkenburg.

Op 80 km van de finish reed een kopgroep bestaande uit zes rensters waaronder Nina Buysman van team Parkhotel Valkenburg vooruit. De kopgroep hield stand tot 50 kilometer van de meet. De groep met favorieten sloot vervolgens aan bij de overgebleven vier koploopsters. Trek-Segafredo maakte daarna de koers heel hard in aanloop naar de finale. In deze kopgroep zaten grote namen zoals Deignan, Niewiadoma, Brand, Longo Borghini, Van Dijk, Van der Breggen en Van Vleuten. Het tempo bleef continu hoog. Na een aantal schermutselingen reed Longo Borghini alleen weg en pakte 14 seconden, waarna Amanda Spratt en Moolman aansloten.

Op de laatste passage van de Bemelerberg probeerde Annemiek van Vleuten de sprong te maken naar de koplopers maar werd vervolgens weer gecountered door Anna van der Breggen. De groep der favorieten haalde de koplopers in de afdaling van de Daelhemmerweg in om gemeenschappelijk aan de finale passage Cauberg te beginnen. Annemiek van Vleuten ging als eerste aan op de Cauberg waarop Niewiadoma de definitieve demarrage plaatste. In de laatste meters kwam Annemiek van Vleuten nog sterk terug maar moest zich tevreden stellen met een tweede plek. Marianne Vos werd na een sterke wedstrijd met pechderde net voor Annika Langvad.

Van Vleuten zei: "Ik had een flashback naar La Course" waar ze Anna van der Breggen net passeerde. "Dan dacht ik dat ik het kon halen, dan dacht ik dat ze te ver weg was. Ik heb alles gegeven, maar ze was te ver weg. Ik denk dat we als team wel zelfvertrouwen kunnen halen uit deze wedstrijd met het oog op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl