Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blessure bezorgt Van Leijen onzekere toekomst

Donderdag 22 augustus 2013

Elite men - Joost van Leijen, bezig aan zijn tweede seizoen bij Lotto-Belisol, beleeft tot nu toe een rampjaar. De 29-jarige renner heeft al sinds de Ruta del Sol (februari) last van een onbekende blessure aan zijn linker bovenbeen. De laatste koers die Van Leijen reed was de Glava Tour of Norway, maar daar moest hij al in etappe twee opgeven.

“Niemand weet wat de blessure precies is. Doktoren niet, fysiotherapeuten niet, niemand. Als  iemand in Tokyo mijn blessure kan aanwijzen, dan stap ik meteen op het vliegtuig. Want dit is heel frustrerend. Ik ben overal geweest om me te laten onderzoeken, maar niemand weet wat het is”, aldus de coureur die voorheen bij Vacansoleil-DCM reed.

“Het probleem is dat ik heel snel last krijg. Waarschijnlijk is het een zenuw in mijn bovenbeen, maar dat is niet zeker. Bijna de gehele maand mei heb ik niet op de fiets gezeten. Zo mocht ik mijn rug niet buigen. Alleen het heeft niet het probleem verholpen. Inmiddels ben ik wel weer in training. Maar de lange duurtrainingen zitten er nog niet in. Dus wanneer ik echt weer in conditie ben, is nog maar de vraag. Het plan is in ieder geval wel om op 5 september te starten in Izegem Koers.”

“Aan het eind van het seizoen loopt mijn contract af. Ik wil graag bij Lotto blijven, maar begrijp ook als ze niet verder met me willen. Ik heb in twee jaar tijd weinig laten zien. Al steunt de ploeg mij optimaal op weg naar een goed herstel. Ik maak me wel zorgen over de toekomst. Maar op dit moment ben ik 29 en dus nog te jong om de handdoek a in de ring te gooien.”

Foto (c). Sportfoto.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl