Van der Breggen wint haar vijfde in Huy

Woensdag 24 april 2019

Women - De Waalse Pijl voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Anna van der Breggen, de eerste in haar regenboogtrui van wereldkampioene. Het was de vijfde zege op rij voor de renster van Boels-Dolmans.

"Ik heb geen echt verlanglijstje meer, nadat ik wereldkampioene ben geworden. Maar ik wil wel graag een mooie foto van een belangrijke zege in deze trui. De Waalse Pijl? Dat zou mooi zijn" liet Van der Breggen voor het seizoen optekenen."

Op de tweede plek eindigde Annemiek van Vleuten voor van de Breggens teammaatje Annika Langvad. Marianne Vos werd vierde en Parkhotel Valkenburg renster Demi Vollering werd vijfde. 

Van der Breggen verklaarde haar suprematie op de Muur van Huy als volgt. “Je moet wel zorgen dat je een goed tempo houdt, voor je vol gaat, maar het is hier al lastig vanaf de op één na laatste klim. Het moeilijke aan de Muur is dat je hem qua tempo goed op moet rijden. Je mag niet te snel gaan en je niet door rensters naast je laten verleiden om te vroeg tempo te gaan maken. Inmiddels weet ik waar ik normaal gesproken kan gaan versnellen.”

Ze mocht dan voor de vijfde keer winnen, ook voor Anna van der Breggen was het nog spannend hoe ze ervoor zou staan. Zeker na haar mountainbike avontuur in de Cape Epic. “Vooraf wist ik nog altijd niet helemaal waar ik stond. Ik miste de afgelopen weken die punch nog een beetje, maar ik weet ook dat hij er snel kan zijn. Ik ben blij dat ik het hier vandaag kon laten zien en dat ik deze wedstrijd op mijn naam heb geschreven. Voor het team en de rensters is het ook heel mooi om een overwinning als deze samen binnen te halen.”

Het was een andere Nederlandse die de klimsters met een uitval probeerde te verschalken. Floortje Mackaij van Team Sunweb ging met vijftien seconden voorsprong de Muur van Huy op, maar zag de specialisten op vierhonderd meter van de top passeren."

Foto: © Sportfoto-Bart Hazen

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl