Kijk ook eens op

Volg onsMollema is zesde in Waalse Pijl

Woensdag 24 april 2019

Elite men - De Waalse Pijl heeft een zege opgeleverd voor Bauke Mollema. De Groninger van Trek-Segafredo zag Julian Alaphilippe naar de zege snellen.

De Fransman vocht een duel uit met Jakob Fuglsang, waarmee twee hoofdrolspelers uit de Amstel Gold Race elkaar opnieuw troffen. Diego Ulissi werd derde.

Mollema was tevreden over zijn laatste test voor de Giro d'Italia. "De tactiek was om te wachten tot de laatste kilometer en dat deed ik, al zorgde een wielbreuk nog voor wat hectiek. Ik kon op de klim veel renners passeren en zo een top 10-notering behalen, wat mijn doel was. Ik vind dit altijd een mooie koers en ben blij met hoe de benen aanvoelden vandaag."

Koen Bouwman kleurde de koers met een vroege vlucht. De Achterhoeker van Jumbo-visma merkte dat zijn vorm goed begint te worden: “De samenwerking was prima, maar het was jammer dat we maar met vijf renners waren. Op het plaatselijke rondje raakten we al snel twee medevluchters kwijt, waardoor we met drie overbleven. Er werd hard gereden, maar op de tweede beklimming van de Muur van Huy werden we ingelopen. Op dat moment heb ik nog wat werk kunnen doen voor Laurens de Plus en daarna ben ik rustig naar de finish gereden. We komen net terug van een hoogtestage, waardoor je nog wat koersritme mist. Ik merk wel verbetering ten opzichte van afgelopen zondag. Dit geeft vertrouwen voor zowel Luik-Bastenaken-Luik als de Giro.”

Foto: © Dan RolandusEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl