Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

In memoriam Sake Meijer

Donderdag 25 april 2019

National - Met het overlijden van Sake Meijer(85) is Drenthe maandag een enthousiast wielerman ontvallen. Meijer vervulde een belangrijke rol bij de WSV Emmen en met name bij het organiseren van tal van wedstrijden zoals de PWZ Zuidenveldtour.

Ook tekende hij voor tal van criteriums, in de glorietijd werden er volgens ingewijden wel twintig van dit soort ronden in de omgeving van Emmen verreden. Meijer was de stuwende kracht achter het DEV-citeriumklassement, dat zorgde voor een grote populariteit van deze ronden rond de kerk. Ook tekende hij voor de organisatie van meerdere finales van de clubcompetitie en voor nationale kampioenschappen waaronder die voor studenten en medici.

In 2009 ontving Meijer - voor aanvang van de Gouden Pijl - van de KNWU het Gouden Wiel voor al zijn verdiensten voor de wielersport. Ook werd hij koninklijk onderscheiden en was hij erelid van de WSV Emmen. Bij deze vereniging was hij aanvankelijk de stuwende kracht achter de jeugdvereniging, later zorgde Meijer dat de WSV jarenlang de noordelijke vereniging was die de meeste wedstrijden organiseerde. Ook bestierde hij met zijn echtgenote lang het clubhuis en vervulde hij tal van bestuursfuncties.

Behalve de genoemde Zuidenveldtour en de criteriums tekende hij ook voor het mede-organiseren van de Zand en Veen Rondomme, de Olieveldtour en de Omloop door het Land van Kleine Hein. Meijer kwam aanvankelijk uit Almelo, waar hij via zijn broer bij de wielersport betrokken raakte en bij de Zwaluwen jeugdtrainer was. In 1958 verhuisde hij naar Drenthe, waar hij zijn sporen in de wielersport naliet. Bij zijn koninklijke onderscheiding werd destijds opgemerkt dat velen in het wielrennen hadden mogen profiteren van zijn vrijwillige inzet voor deze tak van sport.Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl