Van Vleuten wint Luik

Zondag 28 april 2019

Women - Annemiek van Vleuten heeft Luik-Bastenaken-Luik met grote voorsprong gewonnen. Floortje Mackay werd namens Sunweb tweede en Demi Vollering voor Parkhotel Valkenburg pakte plek drie 

Van Vleuten begon op La Redoute aan haar solo. Ze wist haar marge naar over de twee minuten uit te breiden tegen de tijd dat de Cote de la Roche-aux-Falcon was bereikt. De wereldkampioene tijdrijden behield haar marge met een soort tijdrit toen de klimmen er eenmaal opzaten.

"Sarah Roy en Moniek Tenniglo hebben een geweldige lead-out verzorgd richting de Redoute. Ik zat goed geplaatst en zag dat dit niet voor iedereen gold. Toen ben ik vroeg aangegaan. En als ik ga, kijk ik niet meer om en ga ik ervoor. Ik kon de anderen immers niet controleren, ik moest gewoon alles geven. Het was koud en zwaar. Maar ik had van de Amstel en de Waalse Pijl geleerd dat ik van mijn eigen kracht uit moet gaan en dat ik het best rendeer onder zware omstandigheden. Deze zege stond hoog op mijn verlanglijst en ik ben superblij dat ik deze wedstrijd nu op mijn naam heb" zei Van Vleuten na afloop. 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl