UCI-vrouwenteams voor Tour de Yorkshire

Donderdag 02 mei 2019

Women - Op 3 en 4 mei wordt de Tour de Yorkshire verreden voor vrouwen en de Nederlandse UCI-teams trekken op oorlogssterkte naar de overkant van de Noordzee.

Boels-Dolmans stelt wereldkampioene Anna van der Breggen op, die het moment ook gebruikt om het WK-parcours te bekijken. Chantal Blaak, Eva Buurman, Amy Pieters, Christine Majerus en Amalie Dideriksen vergezellen haar.

CCC-Liv vaardigt Marianne Vos op die Jeanne Korevaar, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers en Valerie Demey aan haar zijde weet.

Bij Pushing Dreams zijn twee uitblinksters van de afgelopen weken voorzien met Demi Vollering en Lorena Wiebes. Ook Roxane Knetemann, Nina Buysman, Esther van Veen en Sophie de Boer rijden op Britse bodem. De laatste begint haar wegseizoen daar.

Bij Sunweb is Julia Soek de enige Nederlandse in de opstelling. Susanne Andersen, Pfeiffer Georgi, Juliette Labous, Liane Lippert en Pernille Mathiesen koersen in het spoor van hun Nederlandse wegkapitein.

Op de startlijst staan verder ook Annemiek van Vleuten, Moniek Tenniglo (Mitchelton-Scott), Nina Kessler, Rozanne Slik (Tibco), Marjolein van 't Geloof (Alé Cipollini) en Chanella Stougje (Hitec).

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl