Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Asselman wint in Yorkshire

Donderdag 02 mei 2019

Elite men - Jesper Asselman heeft Roompot – Charles Cycling Team een eerste seizoenszege bezorgd. Hij kwam in de openingsetappe van de Tour de Yorkshire als eerste over de meet nadat hij als laatste vluchter nog net het aanstormende peloton voor bleef. Asselman is ook de eerste leider in het algemeen klassement. 

Zes renners kozen kort na de start in Doncaster voor de ontsnapping, waaronder Jesper Asselman. Een grote voorsprong kregen ze niet, het verschil liep op tot maximaal 2’40”. In de finale werd het zestal herleid tot een viertal en slinkte de voorgift op het peloton aanzienlijk. In de straten van Selby was Asselman de enige die in de slotsprint nog net uit de klauwen van het aanstormende peloton kon blijven. Zo werd het een prachtige en onverwachte overwinning voor de 29-jarige na een doorweekte openingsrit, die desondanks op erg veel belangstelling kon rekenen van de lokale bevolking.

Boy van Poppel eindigde net na Asselman op de vierde plaats. Jan-Willem van Schip, die na een korte break zijn wederoptreden maakte, werd vijftiende. Asselman is na dag één uiteraard ook de nieuwe leider in het algemeen klassement en hij voert ook het puntenklassement aan. Roompot – Charles is de beste in het ploegenklassement.  

Jesper Asselman verraste ook zichzelf. "Het was mijn eerste wedstrijd na de klassiekers. Het gevoel was er nog niet zo. Maar je ziet hoe het kan lopen. Ik had vandaag goede benen en had op het laatst nog wat over. Je weet dat het in de eerste rit even aftasten is, wie er in het peloton op kop wil rijden. Het slechte weer van vandaag zorgde ervoor dat de kans nog groter was dat de vlucht het zou halen. Het is prachtig dat eindelijk de aanval een keer loont."

foto (c) Sportfoto-Gary Main

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl