Kijk ook eens op

Volg onsOlympia’s Tour verhuist naar oktober

Vrijdag 10 mei 2019

Elite men - Olympia’s Tour wordt dit jaar in oktober verreden. De organisatie heeft in overleg met de landelijke eenheid van de politie en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) besloten de aanvankelijke wedstrijddatum van 17 tot en met 22 september los te laten omdat het in die periode – door andere activiteiten als Prinsjesdag - niet mogelijk bleek politiebegeleiding van de landelijke eenheid te krijgen.

De oudste etappekoers van Nederland wordt nu als vijfdaagse evenement georganiseerd van 16 tot en met 20 oktober. Vier dagen kan Olympia’s Tour beveiligd worden door de politie op de vijfde dag wordt door middel van het laten verrijden van een individuele tijdrit of een omloop op een afgesloten parcours door de organisatie borg gestaan voor de veiligheid van de coureurs.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour is blij dat de wedstrijd door kan gaan dankzij het constructieve overleg met Teamleider Motorondersteuning Marcel Masselink en KNWU-directeur Thorwald Veneberg. Rondhuis: “Dankzij dit overleg  - waarbij we gezamenlijk hebben gekeken naar de mogelijkheden - kunnen we de 67e editie van Olympia’s Tour doorgang laten vinden. We zijn op dit moment druk in overleg met gemeenten die als etappeplaats zouden willen fungeren. We verwachten op korte termijn de eerste start- en finishplaats bekend te kunnen maken.”

Ook KNWU-directeur Thorwald Veneberg is positief over de uitkomst van de gesprekken. “Het is mooi dat we met Olympia’s Tour een wielerwedstrijd met de nodige historie hebben kunnen behouden. Een wedstrijd die belangrijk is voor de opleiding van jong talent, waarmee we hopelijk de potentiële opvolgers van de huidige Nederlandse wielertoppers een podium geven om zich in de kijker te rijden bij pers, publiek en eventueel bij profteams.”

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl