Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anna van der Breggen naar Rabobank Liv/Giant

Vrijdag 23 augustus 2013

Women - Anna van der Breggen rijdt de komende twee seizoenen voor Rabobank Liv/giant. Team-manager Koos Moerenhout heeft daarover deze week overeenstemming bereikt met de 23-jarige renster van het Sengers Ladies Cycling Team. Talent Van der Breggen stond in de belangstelling van alle Nederlandse topteams en haar huidige Belgische ploeg, maar ze koos voor Rabobank.

“Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Rabobank is de sterkste ploeg van Nederland. Professioneel geleid en met meerdere grote rensters. Wereldtop. Een compliment wanneer een dergelijk team interesse in je toont. Andersom beschouwt ook Koos Moerenhout de keuze van Van der Breggen als een compliment voor zijn ploeg. “Er waren meerdere teams geïnteresseerd in Anna. Als ze dan zo overtuigend voor jouw ploeg kiest, mag je daar wel trots op zijn”, aldus Moerenhout, die de pas 23-jarige renster een allroundster noemt, die 'overal inzetbaar is". Ze is nog jong, maar heeft ondanks haar leeftijd al zeker twee seizoenen laten zien waar ze toe in staat is. Ze is sterk in het zware rondewerk en Anna is een uitstekende tijdrijdster. Een aanwinst waar we veel plezier aan zullen beleven.”   

Betere balans

Van der Breggen realiseert zich, dat ze in een team terecht komt, dat barst van het talent, maar dat beschouwt ze als een stimulans en uitdaging en niet als een hindernis.“Ik verwacht, dat er bij Rabobank voor mij een betere balans komt tussen trainen en koersen. Ik hoef straks niet meer voor alle wedstrijden top te zijn, maar kan in overleg met de ploegleiding keuzes maken. Dat komt denk ik mijn prestaties ten goede. Er zitten ook meerdere goede tijdrijdsters in het team. Dat is voor mijn ontwikkeling in die discipline een prima zaak.” Ze neemt straks met een beetje weemoed afscheid van Sengers. “Want ik heb daar een leuke en goede tijd gehad, maar deze kans wil ik niet laten schieten. Ik verwacht dat ze daar bij Sengers wel begrip voor hebben. Ik heb met alle drie Nederlandse topteams gesproken, maar de aanbieding van Rabobank, de organisatie en de kansen daar spraken mij het meeste aan. Ik ben hier heel erg blij mee en er vast van overtuigd, dat we er iets moois van gaan maken.”

foto: (c) Sportfoto.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl