Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Viviani wint Dutch Food Valley Classic, Van Hummel drie

Vrijdag 23 augustus 2013

Elite men - Elia Viviani heeft de Dutch Food Valley Race gewonnen. Na 192 kilometer liet de Italiaan van Cannondale in de massasprint zijn landgenoot Danilo Napolitano (tweede) en Kenny van Hummel (derde)  net buiten Veenendaal achter zich.

De teams van de sprinters wisten in de laatste tien kilometer de laatst overgebleven vluchters van een kopgroep van veertien terug te halen en stonden vervolgens geen nieuwe aanvallen toe. De organisatie wilde het de sprinters met een vernieuwd en zwaarder parcours lastiger maken om te winnen, maar de sprint bleek onvermijdelijk. " Ik kwam er eigenlijk donderdagavond pas achter dat er zoveel klimmetjes in het parcours waren opgenomen, maar in de praktijkd bleek het lastig maar niet onoverkomelijk voor de snelle mannen" aldus Viviani. " Mijn ploeg heeft toch flink moeten werken, maar ons doel was om ons hier eens goed te testen richting de Vattenfall Cyclassics van komende zondag in Hamburg. We waren sterk en ik kon het afmaken. Dat geeft vertrouwen."

Te vroeg afgezet

Kenny van Hummel baalde, hij had graag voor de tweede keer gewonnen na zijn zege in 2009. "Ik werd iets te vroeg afgezet en dat is jammer. Ik vind het geen schande om de sprint van Viviani te verliezen, maar er had voor mijn gevoel meer ingezeten." Over het nieuwe parcours zei hij: "De finale is voor de meeste profs niet lastig genoeg, als je geen sprint wilt, dan moet je de finish dichter bij de Posbank leggen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl