Kijk ook eens op

Volg onsTeunissen pikt zege mee in Duinkerke

Zaterdag 18 mei 2019

Elite men - Nadat hij er al dichtbij geweest was in de etappe op vrijdag, greep Mike Teunissen zaterdag de volle winst in de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke.

Daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Voor Teunissen is het zijn eerste zege van het seizoen en zijn tweede zege in zijn carrière. De eerste zege dateert van vier jaar geleden toen hij de proloog won in de Tour de L’Ain. Het is de achttiende zege van Team Jumbo-Visma deze wielerjaargang.

De etappe met negen keer de beklimming in Cassel werd gekenmerkt door een vroege vlucht van vier. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe met verve. Amund Jansen trok op de slotklim hard door en kreeg alleen Teunissen en Venturini met zich mee, waarna ze het ploegenspel perfect wisten af te ronden.

“Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Gisteren baalde ik toch dat het niet lukte. Maar dit maakt alles goed”, aldus Teunissen. “Het was een zeer lastige dag. De ploeg heeft super goed gewerkt en we hadden het onder controle. In de laatste ronde zaten we nog met vier man vooraan. Tony neutraliseerde alle aanvallen waarna Amund zo hard doortrok dat we nog met drie overbleven. We staan nu een en twee in het klassement. Dat maakt het allemaal nog specialer. Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl