Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘Parcours is nog niet selectief genoeg’

Zaterdag 24 augustus 2013

Elite men - De veranderingen aan het parcours konden de goedkeuring van veel renners wegdragen, maar de poging om een massasprint te voorkomen in de Dutch Food Valley Classic liep op niets uit. Simpel omdat juist de finale-omlopen een profpeloton niet echt lieten schrikken. Juist daar kwam de georganiseerde jacht op de veertien vluchters echt op gang.

Jos van Emden probeerde het in de finale nog, weg komen en zo de sprinters te verrassen. Maar de renner van Team Belkin vond dat de plaatselijke omlopen hem niet echt de kans boden. “Het parcours is nog niet selectief genoeg, ook bij de Posbank waren er nog wel verbeterpunten mogelijk om die omlopen daar zwaarder te maken. Maar vooral op het laatst maakte men het het jagende peloton wel heel gemakkelijk. Het liep wel wat op, maar er zaten ook veel herstelstukken in. Om het uit elkaar te doen slaan, is dat lang niet slopend genoeg.”

Geen Alpencols

Kenny van Hummel staat sinds de Tour de France van 2009 bekend als anti-klimmer, nadat hij in de bergetappes van de Tour vaak voor de bezemwagen een strijd met de klok leverde. “Mensen kwamen mij nu ook vragen of ik het wel aan zou kunnen. Maar die begrijpen niet dat dit toch echt geen Alpencols zijn. Dit soort parcoursen ziet het peloton het hele jaar door, het deed een beetje denken aan Frankrijk. Meer zit er in Nederland ook niet snel in natuurlijk buiten Limburg. De enige manier om echt een massasprint te vermijden, is finishen in Arnhem of omgeving. Ook rond Arnhem zijn nog wat steile onbekend stukken te vinden en dan kunnen sterke renners wel een gat slaan die houdt tot aan de finish en krijg je de achtervolging niet meer op gang. Het stuk van de heuvels naar de finish is nu veel te lang, daarmee doe je alles weer teniet. Maar misschien moet ik als sprinter de mannen van de organisatie niet wijzer maken, ik wil hier volgend jaar gerust weer sprinten. En dan winnen. “

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl