Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema zakt naar zesde plek in Giro

Zaterdag 25 mei 2019

Elite men - Bauke Mollema moest in een zware Giro-bergrit vandaag tijd toegeven. 

In een door Richard Carapaz gewonnen rit zakte hij naar de zesde plaats. "Het is teleurstellend dat ik twee minuten verloor. Maar ik voelde me simpelweg niet goed op de slotklim. De derde en vierde plaats in het klassement liggen nog binnen bereik, ik hoop dat de beklimmingen in de slotweek me beter liggen. Het zal een gevecht blijven tot de slotrit in Verona."

Primoz Roglic staat na de veertiende etappe in de Giro d’Italia nog steeds op de tweede plek in het algemeen klassement. In de korte etappe naar Courmayeur finishte de Sloveen op de negende plaats in een groepje met favorieten.

Na een snelle en zware openingsfase werd het peloton gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Op de voorlaatste klim van de dag spatte alles uiteen en vochten de klassementsrenners een onderlinge strijd uit. Roglic finishte uiteindelijk op bijna twee minuten van winnaar Carapaz, die ook de nieuwe drager van de roze trui is. De kopman van Team Jumbo-Visma volgt op zeven seconden in de algemene rangschikking.

“Na een zware start kwam alles bij elkaar”, blikt Roglics ploegleider Jan Boven terug. “Vanaf toen hebben we de koers gecontroleerd. Zowel de mannen voor de vlakke stukken als de jongens voor de bergen hebben goed werk geleverd en gedaan wat ze konden. In de finale zagen we hetzelfde tactische spel als gisteren. Er werd naar elkaar gekeken, waarna Carapaz de trui pakte. Dat is een spannend spel. Heel mooi om te zien, want wij zijn natuurlijk hier om daarin onze rol te spelen.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl