Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos start niet in de Vuelta

Zaterdag 24 augustus 2013

Elite men - Theo Bos start niet in de Ronde van Spanje, dat heeft de ploegleiding van Team Belkin laten weten.Het team heeft besloten om Bos naar huis te sturen om te herstellen aangezien lage cortisol waarden bij hem gemeten zijn tijdens een reguliere UCI pre-race controle, wat kan duiden op verminderde gezondheid.

Het team heeft vanmorgen een e-mail van de UCI ontvangen dat lage cortisol waarden gemeten zijn bij de pre-race controle van de UCI afgelopen donderdag. Volgens de UCI mogen renners met lage cortisol waarden gewoon starten, maar de medische staf Belkin Pro Cycling Team medische staf heeft samen met Theo Bos besloten om hem naar huis te laten gaan.

MPCC

Het Belkin Pro Cycling Team is lid van de MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Credible), die een schone wielersport bevorderd. De regels van de MPCC beschrijven dat renners met te lage cortisol waarden niet mogen starten in wedstrijden totdat de cortisol waarden weer op normal niveau zijn. Bos wordt niet vervangen in de Vuelta-selectie van Belkin.

Grote ronden

Het wil niet vlotten tussen Theo Bos en de grote ronden. Bos stapte in 2010 uit de Vuelta na een aanrijding met een motor, vorig jaar brak hij een wervel in zijn rug in de Giro d'Italia.Het was de bedoeling om nu zijn eerste grote ronde uit te rijden, maar uiteindelijk heeft de Gelderse sprinter geen kilometer gereden.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl